TAKK ska vi ha.

20:03

Nu ska vi gå på kurs, min fru och jag. Habiliteringen arrangerar utbildningar i teckenspråk. Eller rättare sagt, Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation – TAKK.

Det är en nybörjarkurs som vänder sig till föräldrar syskon (över 12 år) eller nära anhöriga. Kursens syfte är att "ge grundläggande kunskaper i tecken och hur man använder tecken tillsammans med barn som har tal-, språk och kommunikationssvårigheter".

Det ska bli riktigt kul faktiskt tycker jag. Abbe blir duktigare på att använda tecken hela tiden och livet blir så mycket lättare för honom när vi kan förstå vad han menar. Och han är så himla söt när han tecknar. Kanske skulle försöka filma honom lite så du får se?

Men som jag pratat om tidigare så är det svårt att på egen hand försöka lära sig. Det är så lätt att glömma. Trots jag tyckte att jag kommit på något fiffigt med att publicera tecken här på bloggen för att tvinga mig själv. Till och med det glömmer jag ju.

Kursen börjar i morgon kväll och håller på fem veckor framåt. Jag får återkomma med rapport om hur det var.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer

 1. Varmaste lycka till-hälsningar från en främling! :-)

  SvaraRadera
 2. Teckenspråk är roligt, när jag hade gått en sådan som ni nu ska gå, var jag så biten att jag fortsatte i cirkelform i flera år. Gick intensiv vecka på Nordiska och små weekwndkurser. Det är fantastiskt, på min tid hette det Tecken som stöd, måste vara ungefär samma som TAKK.Var hittar du bilderna? Lycka till!

  SvaraRadera
 3. åh va roligt :) Jag har själv arbetat med en liten kille som är lite sen med språket, vi använde dock mest tecken från sidan: http://www.mybabycantalk.com/ och ibland lite egna varianter för tecknen. Har funkat jättebra! :)

  SvaraRadera
 4. Åhh, vad roligt. Jag har gått ett flertal kurser och även arbetat med tecken till barn som behöver lite extra stöd i språket. Det är fantastiskt roligt att teckan!

  Får passa på att säga att det är en superfin blogg det här. Jag är inne dagligen och läser om Abbes äventyr.

  // Emma

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.