Grabbkväll.

22:03Mamman var på after work med sina jobbarkompisar en stund i kväll. Det är viktigt att försöka göra andra saker än att bara vara föräldrar hela tiden. Vi glömmer lätt det.

Abbe och jag bestämde oss för att baka pizza till storebror och oss. Med mjöl överallt som resultat. Men det är mysigt att ha den lilla assistenten stående bredvid sig på en stol. "Ammi maa-a" (Abbe smaka) säger han redan när jag börjar smula jästen i bunken.

Det blev "Abbe- och storebror speciale" till killarna. Även kallad Romana om man är matsnobb eller Margherita om man är som folk är mest. Dvs tomat och ost. (Ja, vi ger Abbe ost nu. Han verkar tåla det. Jippie)

Jag fick min favoritpizza. Förutom tomatsåsen blev det sardeller, kapris, kalamataoliver och mozzarella. Ibland heter den Napolitana. Ibland Siciliana. Skit samma, den är grymt god i alla fall.

Nu sover de sött. Minuterna innan Abbe skulle somna kom jag på vilken dag det är. Jag pussade honom på kinden och sa:

– Grattis på sällsynta dagen, älskling.

Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer

  1. ibland får jag små fina tårar i ögonvrån när jag läser din/abbes blogg. idag är en sån dag.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.