Abbe hittar kärleken på nätet.

07:30

Killarna har en gammal eMac som jag fått av våra supportkillar sedan den blivit över hos någon av deras kunder. Egentligen var det väl storebror som fick den. Han har en liten samling dataspel som han gillar. Björnes Magasin, Alfons Åberg, Fem Myror och så vidare. Pedagogiska och kul på många sätt, om man bara lyckas hålla tiden framför datorn på en rimlig nivå. Det går lite lättare nu när vädret inbjuder till utelekar.

På sistone har han börjat intressera sig mer för spel på internet än de egna på dvd. Han hittar dem på bolibompawebben, nickelodeon.se och gratis-spel.net bland annat.

Abbe vill också väldigt gärna "eeeia naanon" [spela datorn] även om han inte riktigt fattar vad han håller på med. Men jag är ändå rätt imponerad måste jag säga. Han har börjat bemästra både klickandet och dragandet med datormusen nu.

Igår kväll undrade jag vart han hade tagit vägen.

– Abbe, var är du?
– Nee-ä, svarade han från nedervåningen.
– Vad gör du då?
– Eeeia naanon.

Bäst jag går ner och kollar, tänker jag, så att han inte skapar totalkaos i datorn. Visserligen är det just det som är så bra med att de har en egen burk där inget annat finns än en webbläsare och deras spel. Går det alldeles åt skogen är det bara att formatera om den, och börja från början. Och viktiga grejer på min och mammans dator får vara i fred.

I alla fall, jag gick ner till honom.

Där sitter Abbe. Han har lyckats klicka sig in på någon av storebrors spelsajter, därifrån via en bannerannons och vidare in på den sajt han nu surfade runt på. Och han verkade rätt nöjd. Han satt och spanade in tjejer på mötesplatsen.se.

Andra bloggar om: , , , , , ,

17 kommentarer

 1. Jag tror han ska hitta en sajt där hans profil matchar lite bättre ;-).

  SvaraRadera
 2. Hahahahaha. Han är ju för skön alltså. <3

  SvaraRadera
 3. haha *skrattar* härlig grabb!*

  SvaraRadera
 4. åh vilken härlig historia. va go han är!

  SvaraRadera
 5. *skrattar*..ja du...liiiite tidigt kanske???

  Måste tipsa om ett bra spel för barn, nämligen "Myror i Brallan". Vi har verkligen haft jätteskoj när vi spelat det. Och Mulle Meck, det är också superkul!!!!!!

  Marcus sitter också vid datorn, men då är det Youtube.com som gäller. Ska höra/se "Lyckliga Gatan", "Rosegarden" och en massa ABBA och Bruce Springsteen. Och titta på flaggor. Otroligt nog fanns det filmer med flaggor... =)
  kram

  SvaraRadera
 6. hej abbes pappa.
  vilken fantastisk blogg! :)

  vill önska er all lycka och en underbar framtid.

  SvaraRadera
 7. Haha.. Så roligt..

  SvaraRadera
 8. Haha, helt sanslöst. Datorer verkar vara något som alla barn snabbt fattar tycke för. Min lilla 17 månaders är helt sålt i datorn hemma. Fast där blir det mer slå på tagentbordet och musen =)

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig grabb du har =)

  SvaraRadera
 10. Vilken fantastiskt blogg!
  Hoppas allt är bra!
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ulrika: Jag tror du har rätt.

  Mia Chaos: Ja visst.

  Jessica: :-)

  Paula: Mmm, supergo!

  Monika: Det ska böjas i tid vet du. Tack för tipsen.

  T: Hej. Och tack så hemskt mycket.

  Yo: :-)

  Daniel: Ja det är väldigt spännande för dem. Vi kommer vara omkörda snart.

  Camilla: Visst är han?

  Agnieszka: Åh, man tackar och bockar.

  SvaraRadera
 12. Så himla rart. Hm...han är rätt tidig. Men för all del, vi är många som funnit lyckan den vägen, så jag kan bara rekommendera det! ;)

  SvaraRadera
 13. *Haha...* Helt underbart!! :-D

  SvaraRadera
 14. Vilken raring! Min äldsta pojke när han var ungefär 2 år stannade upp mitt i leken (springa varv efter varv runt i huset). Han blir ståendes framför tv:n där det visades schampo- eller läppglansreklam med vackra kvinnor med böljande hår och stora munnar.

  Så när reklamen är slut säger han: "Pappa! Snygga tjejer!" och sen fortsätter han springa runt som om inget hänt.

  SvaraRadera
 15. Haha! Det ska börjas i tid. :-)

  Jag lämnar äntligen en kommentar efter mig. Jag som läser troget, både skrattar och gråter med er, har inte lyckats prestera en enda liten textrad förrän nu. Skämmes kvinna!

  Hoppas att ni har en fin dag.

  Soliga hälsningar, Veronica.

  (Ps. Jag har länkat till er nu.Heja Abbe får mig att le varje dag. Ds.)

  SvaraRadera
 16. vilken fantastisk sida och ni verkar vara en underbar familj! har precis hittat din blogg och länkar direkt till den på min egen! helt underbar! välkomna in på min blogg om du har tid och lust! där skriver jag om vårt vardagspussel, framförallt med vår prins calle i fokus. calle är nio månader och har ds. tack vare det är vi så många erfarenheter rikare! mvh caroline

  SvaraRadera
 17. www.burkar.nu är en bra sida sen när barnen blir lite äldre.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.