Mitt i maten stod en ko.

22:15

Igår när vi ätit sa storebror "tack för maten , den var go, mitt i maten stod en ko". En gammal klassiker som väl finns i tusentals mer eller mindre rumsrena varianter. Just den här hade jag faktiskt inte hört förut och vi skrattade gott allihopa. I synnerhet Abbe.

– Man kan väl inte ha en ko i maten heller? sa jag.
– Määeh, sa Abbe och gapskrattade.

Vi höll på lite och skojade med Abbe om det där, och jag märkte inte att storebror smög iväg från bordet. Plötsligt står han bredvid mig och fnissar. Abbe brister ut i skratt igen och jag undrar vad som händer. Tills jag tittar ner på min tallrik där en av kossorna från killarnas leksaksbondgård står mitt i maten.

Practical joke från en femåring.

Andra bloggar om: , , ,

10 kommentarer

 1. haha. va kul också att han lyckas smyga iväg och smussla in kosan på tallriken utan att du märker nåt :D

  SvaraRadera
 2. Fick du inte höra hela ramsan?
  Tack för maten, den var go'. Mitt på bordet stod en ko. Kon hette Lisa, hon börja' fisa. :-D

  Den körde min snart-6-åring med länge. Nu är det en ny. Tack för maten - piraten vill inte diska faten :-9

  SvaraRadera
 3. Kommer ihåg min lillebrors variant av tack för maten; Tack för maten, den var god Hälften spilde, hälften dog. Han hörde fel och bytte ut "spydde" till "spilde", mina föräldrar rättade honom aldrig :D

  SvaraRadera
 4. Sagt det förr och säger det igen - en så jäkla härlig unge den där storebrollan, och som sagt för att inte tala om hans lillebror. Humor har de båda!

  SvaraRadera
 5. Jag och brorsan körde alltid med "Tack för maten det var gott, ut på muggen som ett skott"
  Finns nog nästan lika många ramsor som det finns familjer... =)

  SvaraRadera
 6. Mina barn säger också precis så :-)
  Kul att det verkligen var en ko i maten. Barn är härliga!

  SvaraRadera
 7. hur lyckas du ha så underbara barn!? :D
  så jävla söta!

  SvaraRadera
 8. Den körde vi med också - och den här:
  Tack för maten, den var kass
  raka vägen in på dass!

  Alltid följt av en gapflabb :D

  SvaraRadera
 9. Den kör tjejerna med här hemma, nästan. Fast de säger: Mitt på bordet står ko.

  Underbart att han gick och hämtade en kossa. Dessa fantastiska barn.

  SvaraRadera
 10. hahahaha men guuud! dina barn är bara för underbara!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.