Skönhet i kvällssolen.

22:30

Fredagsmyset ute på altanen var avklarat och det var dags för killarna att komma in och göra sig klara för natten. Jag gick in för att förbereda välling och ta fram pyjamasar. "Kommer ni in med en gång då killar, det är läggdags nu".

Allt var klart för att hoppa i pyjamasarna, men de kom aldrig in. Så hör jag ett bekant ljud, men vad är det? Jag springer ut och ser Abbe med trädgårdsslangen i högsta hugg. Han har dränkt hela altanen inklusive alla dynor till trädgårdsmöblerna och det som var kvar av salta pinnar och chips. Och storebror skrattar förnöjt åt situationen. (Man ska komma ihåg här att jag har haft en rätt jobbig vecka och känner mig trött och stressad).

– Men vad sjutton håller ni på med?!! Jag bad er komma in och så gör ni så här.
– Mäh! Det är så skönt ute, jag ville ju bara ha lite skönhet.
– ?!
– Inte någon liten skällande pappa.
– Eh...
– Jag ville bara ha lite tid för mig själv.

Allt det arga rann av mig i ett nafs. Jag släppte dynan som jag höll på att skaka torr och gick fram till min femårige filosof. Han tittade lite undrande på mig när jag föll ner på knä i gräset och omfamnade honom. "Åh vad jag älskar dig, vännen. Det var inte mening att bli arg. Klart du ska få lite skönhet och tid för dig själv"

Andra bloggar om , , ,

10 kommentarer

 1. ...och så slapp ni dessutom äta upp de där onyttiga chipsen ;)

  SvaraRadera
 2. Ja skönhet och att vara för sig själv ibland behöver vi ju alla (sen har vi nog olika bild av vad som är skönhet)

  /Vida

  SvaraRadera
 3. men åh. vad fint.

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara ungar ni har!!!
  Mvh Angelica

  SvaraRadera
 5. jag brukar inte kommentera, fast jag läser ofta. Men nu måste jag bara slänga in ett ord. Den där storebror måste vara världens skönaste och underbaraste unge! Han kommer (och gör säkert redan) världen till en fantastisk plats för många människor i sitt liv. Det bara vet jag utan att ens ha träffat honom. Tack för helt suverän läsning föresten!

  SvaraRadera
 6. All heder åt dig. Vet inte om jag fixat det lika galant!
  *garvar*

  SvaraRadera
 7. Haha! Den killen kan verkligen snacka sig ur kniviga situationer! Vad skönt att du tog det så bra! Jag säger som Camilla, det vete tusan om jag varit lika cool!

  SvaraRadera
 8. Ms Garbo: Ja, och så slapp vi dem. :-)

  Vida: Eller hur?

  Yo: :-)

  Angelica: Mm, det är de.

  Lia: Tack ska du ha. Och ja, han förgyller allt tillvaron.

  Camilla: :-) Jag kunde inget aannat göra. Jag smälte helt av hans ord-

  Aussiekicki: Ja jäklar. Han kommer att gå långt...

  SvaraRadera
 9. Åhh så fint! det kom en och annan tår här....:)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.