Spiderman och glömska gubbar.

23:15Vi fick äntligen tid att träffas lite ikväll, mina engelska vänner och min familj. Visst borde jag kanske jobbat över ikväll också, men det dåliga samvetet gentemot mina kompisar som kommit hit för att träffa oss segrade, och jag får väl offra några timmar av den utlovade helgsolen för att jobba ikapp.

Det blev en strålande stund i kvällssolen med grillad lammrostbiff och några goda flaskor rosé. Förutom engelsmännen och oss, var en annan kär vän från studietiden här tillsammans med hennes pojkvän som jag aldrig träffat tidigare. Väldans trevligt.

Killarna fick var sitt maskerad-kit. Storebror en cowboydräkt med hatt och pistol, som blev en indiandräkt om man vände den ut och in och bytte pistolen mot pilbåge och hatten mot fjäderpannband. Fiffigt. Abbe fick en Spiderman-dräkt. Världens sötaste Spiderman, i en liten keps.

Mina englandspolare har två barn. En två-och-ett-halvt-årig kille, och en tjej på tio. Abbes storebror och deras tjej spelade fotboll, lekte och hade dansfestibal hela kvällen.

– Var det roligt att leka med Jessica?
– Ja, det var jättekul. Det var bara ett problem med henne.
– Jaså. Vad då?
– Jag förstod inte ett ord av vad hon sa.
– Men du kommer ju att lära dig engelska när du blir större.
– Men jag är ju en sån där glömsk gubbe.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer

 1. Hej!

  Jag har läst din blogg ett tag nu men inte kommenterat förut, så tänkte bara säga hej. :)

  Jag gillar ditt sätt att skriva, du har nog den mest välskrivna texten på en blogg som jag sett. Speciellt kul är citaten från Abbes bror, barn kan säga de roligaste sakerna och helt naturligt. :)

  SvaraRadera
 2. Jaaaaa det var verkligen den allra sötaste Spiderman jag någonsin har sett!! Och Abbe når ju också hjälpande hela vida världen -med Bloggen!! Heja Abbe och hela Familjen! Keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Fniss vilken söt kommentar och ja! Visst var det världens sötaste spindelmannenkille. Kan glatt meddela att jag har en storebror med DS och han är trots sina 42 år fortfarande väldigt förtjust i spindelmannen....och suckar surt varje gång vi förklarar att det är inte riktigt legitimt att åka till affären som 42 åeing i spindelmannendräkt! (dessutom är de i barnstorlek och passar inte vilket han inte heller riktigt accepterar) *hihi* Fast i hans garderob hängder fortfarande en Batman-cape.....den har han ibland när ingen ser ;)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.