Dagens tecken – Fredagsmys.

23:03


Fredag............................Mysa – dra handen under hakan och vifta med fingrarna.

Det här är ett användbart tecken. Eller rättare sagt kombination av två tecken. En kompis, vars flickvän jobbar som logoped, lärde mig det för ett tag sedan.

Jag förstår i och för sig vad Abbe vill när han i tid och otid, vilken som helst av veckans dagar proklamerar "eenas-yhhs". Och skulle det av en tillfällighet vara fredag så räcker det att man formar munnen och andas in för att säga sitt javisst, för att Abbe ska dra igång sina rutiner. En pall ska släpas in i köket och klättras upp på för att nå bänken. En bricka ska baxas fram, pipmuggar i plast och skålar ska ställas på brickan. Micropopcorn hämtas, "aph-aphff yääph-a meey" för att han inte får av plasten och inte når micron. Det ska vara snacks i olika former. Och läsk. När allt är klart säger han nöjd "Åå, nyu ya äärni. Ooom." [Så, nu jag färdig. Kom.] och drar mig med till den stundande mysfesten.

Idag satt vi ute i solen. Jag med ett kallt glas vitt. Abbe med citronläsk från sodastreamen. Vi matade varandra med popcorn och Abbe var på sitt allra keligaste humör.

För ett ögonblick glömde jag den krashade hårddisken.

Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer

  1. Vilken mysig fredag!! :-)

    SvaraRadera
  2. Härligt det låter!

    SvaraRadera
  3. Jag ler när jag läser Abbes egna ord.För min son hade oxå sina egna ihopkomponerade ord när han var liten.Ett ord han ofta sa var "innininong" vilket var ballong.Han älskade ballonger!Så när jag läser eran blogg ger det mig många minnen att minnas tillbaka till som jag nästan hade glömt.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.