Sondpuckon?

22:29

Barn som ammas blir intelligentare än barn som flaskmatas, säger kanadensiska forskare. Men hur är det med bebisar som sondmatas, för att de inte orkar amma? Eller inte kan? Eller de som matas milliliter för milliliter med sked?

Ja ja, alla kan inte bli Einstein.

Andra bloggar om: , , , ,

6 kommentarer

 1. Jag tror att vi ska ta vissa kanadensiska forskares resultat med en nypa salt. Min ringa erfarenhet är att teorierna kring ammning snarare är teologier, religion, tom inom den svenska sjukvården.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att man ska strunta i statistik som gör en ledsen och pekar ut barn i ett tidigt skede av orsaker som dom själva inte kan rå över.

  Jag tror inte att det stämmer så bra den där statistiken. Av våra tre barn har 1 flaskmatats, 1 ammats i 16 månader och en sondmatats.

  Vår flaskmatade kunde läsa och skriva vid 5 års ålder, räkna 2 siffrig multiplikation i huvudet vid 6 år. Igår installerade programvaran sin nya laptop själv...och hon är bara 12 år.

  Imsa

  SvaraRadera
 3. en annan mindre logisk sak; jag läser till logoped och när vi läste om gomspalt så fick vi titta på specialutformade nappflaskor för dessa barn. på dessa flaskor stod att läsa (på engelska) att det dock ändå är bättre om barnet ammas. detta trots att det är ett välkänt faktum att barn med gomspalt inte kan ammas! världen är lustig. jag gillar din blogg starkt!

  SvaraRadera
 4. hej!
  jag tycker att alla som läser detta ska gå in på min blogg och lämna din åsikt om mobbning.
  det är alldeles, alldeles för vanligt och jag är trött på att stå och titta på.
  med mycket hjälp från er läsare så ska jag göra något, men än vet jag inte vad.
  ni får mer än gärna länka till min blogg eller skriva om den.
  sprid det vidare helt enkelt.
  kom ihåg- vi kan förändra, men ensam är det svårt.
  tack på förhand!

  ps.
  du har en jättesöt kille, önskar er all lycka så inget går snett i framtiden!
  <3

  SvaraRadera
 5. Johodå.
  Här har skedats och sondats och minsann hade inte sonen 10/10 på veckans stavningstest (som inkluderar: revansch, skjutbana och schack).

  Se där; -skitsmart. ;-)

  SvaraRadera
 6. Robert: Japp. Det ligger något i det.

  Imsa: Bra inställning. Men du, mitt inlägg var inte så allvarligt menat. Jag tyckte mest det var en knäpp undersökning och gjorde en liten reflektion om våra barn.

  Maja: Men hallå, bussig info till föräldrar med gomspaltsbarn. Inte så genomtänkt. Kul att di gillar bloggen. Tack.

  Idarehnsbo: Ska bli. Och tack ska du ha.

  Mo: Hädanefter ska jag bara läsa din statistik. Den verkar bättre. Kanadensare har ingen koll. :-)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.