Tele2 kör fula metoder.

21:36

Vi har Telia som teleoperatör hemma. Och vi är anslutna till Nix-registret. Och ja, jag jobbar med reklam, men det betyder inte att jag gillar telefonförsäljare. (Jag har däremot ingen skylt på brevlådan med texten "ingen reklam".) Så nu vet ni det.

Idag ringde det först en gång. Min fru svarade. En tjej i andra änden säger:
– Hej, jag heter NN och ringer från Telehhhåhhm. (snabbt och otydligt)
– Hej.
– Jag ser här att ni ringer på en gammal prislista.
– Jaha.
– Jag kan fixa så att ni får ringa med den nya prislistan, mycket billigare.
– Jaså? Var ringde du ifrån, sa du?
– Tele2.
– Men vi har ju Telia, hur kan du prata om gammal och ny prislista?
– Ja eh...
– Jag tycker det här var ett jäkligt fult sätt att sälja ditt företag på, du får det att låta som du ringer från den operatören som vi har abonnemang med.
– Det har jag aldrig sagt.
– Men det låter så. Det är nog många som blir lurade. Gamla människor till exempel.
– Men...
– Jag är inte intresserad.
Klick.

Några timmar senare ringer telefonen igen. Min fru svarar igen. En kille i andra änden säger:
– Hej, det här är NN och jag ringer från Tele2.
– Hej.
– Vi har uppmärksammat här att ni ringer med ett pris från den gamla prislistan.
– Mmm.
– Jag tänkte erbjuda ett nytt företagsabonnemang med ett bättre pris.
– Vi har Telia och det här är ett privat telefonnummer.
– Ja men jag kan uppgradera er.
– Jag pratade med din kollega i förmiddags och sa nej redan då. Dessutom så sitter jag och försöker äta med mina två barn. Jag vill inte prata med dig. Och jag vill ringa med Telia.
– Men om du ringer billigare med oss blir det mer pengar över till dina barn...
Klick!

De har satt bondfångeriet i system, dom jävlarna. Det blir aldrig Tele2, det har de sett till själva.

Andra bloggar om: , , , , ,

12 kommentarer

 1. Vilket patetiskt försök till att locka kunder. "Tänk på barnen!". Hihi.

  SvaraRadera
 2. Jag har för mig att man lätt kan ge dem skrämselhicka om man ger dem motrepliken "Jag är ansluten till Nix-registret, jag kommer att anmäla att ni bryter mot den överenskommelsen."
  Åtminstone har jag fått en ursäkt från en idiotisk uppringare på detta sätt.

  Jag höll på att gå i taket över en TELE2-uppringare som propsade på att JAG skulle motivera varför jag hade ett annat telefonbolag.
  Svaret blev att det faktiskt är min ensak...

  SvaraRadera
 3. Håhåjaja, alla dessa telefonbolag!
  Vi har betämt oss för telia, oavsett vad de kan locka med från diverse andra bolag.
  Det blir bara NEJ TACK! och luren på.
  Ingenting annat funkar varken att vara trevlig, eller Nix.
  Men så står jag ändå här med optimaltelecom som teleoperatör, en kille på staionen i Uppsala lyckdes "lura" mig, när jag var mer än lovligt off av smärtstillande efter ett besök påsjukhuset :)
  Så kan det gå....

  SvaraRadera
 4. Konsumentmakt, ett annat sätt att använda sin blogg. Med tanke på hur många läsare du har borde Tele2 tänka sig för innan de ringer igen.

  SvaraRadera
 5. Tror nog alla telefonbolagen kör med lika fula metoder. Knappast så att tele2 är värre än några andra. Och telefon vill man ju ha.

  SvaraRadera
 6. Åh jag har precis pratat med en kompis om detta. Hennes pappa, som är pensionär sen flera år tillbaka, råkade ut för detta. Han är väldigt noga med att han ska ringa med Telia och han säger alltid bestämt nej till alla telefonförsäljare. Här om dagen så hade någon ringt till honom från just Tele2 och han sa bestämt nej. Dagen efter ringde dom igen och ville bara bekräfta hans order genom att spela in honom på band. Han svarade nej på alla frågor eftersom han hade ju inte beställt något.
  När hans dotter ringde till Telia, den operatör som han har och haft sedan länge, så sa dom att hans abbonemang var avslutat och att han hade bytt till Tele2 - vilket han nu inte hade gjort!! Så dottern ringde till Tele2, dom spelade upp inspelningen dom gjort med honom och han svarade nej på alla deras frågor. Problemet låg i att han mitt under meningarna sagt ja flera gånger, och detta är en man som aldrig avbryter någon som talar. Så nu fick dottern säga upp Tele2, ringa till Telia och få dom att ordna tillbaka det gamla abbonemanget åt honom samt att betala en räkning på 1600:- för uppsägningsavgift och andra saker. Allt för att dom hade lurat honom och det inte gick att göra något åt det.
  Det är förjävligt hur dom beter sig!!

  SvaraRadera
 7. Tack för en väldigt intressant läsning!

  Jag har nyligen startat www.vemringde.se. Tanken är att man ska kunna på telefonnummer som man misstänker kommer från

  telemarketing-företag och varna andra om företag (t.ex. Tele2 i det här fallet) som använder väldigt fula metoder. Informationen kommer från andra användare, dvs det bygger på att man lägger in när man fått samtal från dessa företag. Än så länge är inte Tele2 med på sidan, så jag skulle uppskatta om ni (eller någon annan), har telefonnumret som ringde er kvar, kan gå in på www.vemringde.se och lägga till det. Gärna med en kommentar om vad som hände. Jag är ganska säker på att det där strider mot god marknadsföringssed, något som jag gärna ser att det kommer ut.

  För att motverka problemet med att mobiler inte kan NIX-registreras jobbar jag på att man ska kunna ladda

  ner alla telefonnummer på sidan till mobilens telefonbok. Då ser man direkt om det är en säljare som ringer, även om de aldrig tidigare ringt just dig.

  Ang. det Emma skrev så tycker jag att det är förjävligt, inte konstigt att det finns ett sådant hat mot telefonförsäljare.

  SvaraRadera
 8. Jag måste säga att jag är DJUPT fascinerad av deras sätt att arbeta.
  Det är 2008, i alla fall där jag sitter, och vi vet så mycket om hjärnan, bemötande och människor i allmänhet, TROTS detta kör dom på med sitt "bondfångerie anno 1800-talet".
  Vad har dom för säljchefer?
  Värdegrunderna företaget har behöver vi inte fråga om, dom är redan glasklara.
  Men vad vinner dom?

  Jag har utbildat bankpersonal i hur dom skall fungera bättre i telefon. ALLA var livrädda för att uppfattas som "telefonsäljare".
  Hur blev branschen så här?
  Nä, tele2 och viasat går bort.
  Stenhårt!

  STORT + till din skarpa fru! =)

  SvaraRadera
 9. Jag har haft Tele2 i 10 år och jag har aldrig haft problem. Ni kanske ska sluta vara så bakåtsträvande, Telia är ju föråldrat.

  Dessutom är de klart dyrast på marknaden idag.

  Och sluta gnäll över täckningen, Telia går på Tele2s 3G nät. Så det är ganska likvärdigt smarto.

  Dessutom så kan jag tala om för höga vederbörande att NIX registret inte gäller för företag.

  SvaraRadera
 10. Fick idag ett samtal från telenjnjbbj, var ringer du iftån frågade jag då. Tele2 svarade hon, ni har ju problem med bredbandet i ert område och vi har nu uppgraderat stationen. Hur mycket kostar ert bredband med Telia? ( jag har drebandsbolaget ) Hur mycket kostar er telefon? Vi kan sänka era kostnader. ( Var för ringer ni till mig, jag har NIX ). Vi ringer för att det är problem i ert område med bredbandet. ( Jag har inga som helst problem sitter just nu och surfar smatidígt som jag pratar med er).... Jamen vi kan sänka era kostanader .... Då la jag på luren... Snacka om försäljningsmetoder.. Kollade med bredbandsbolaget om det var några driftstörningar i mitt område, och nej det var det ju inte....

  SvaraRadera
 11. Vilken tur att du har huvudet på skaft. Själv blev jag lurad av en telefonförsäljare som utgav sig att vara från Telia, precis som du beskriver. Jag trodde vi diskuterad att flytta mitt nuvarande abonnemang till ett företagsabonnemang, men i posten dök det upp ett avtal om nytecknat abonnemang som jag inte kan häva, då jag som egen företagare inte har ångerrätt. Vips, så var några tusen bortkastade på ett skitföretag som jag numera hatar

  SvaraRadera
 12. Jo tack de ringde mig nu om mitt mobilabonemang. Jag 3 och de vill ändå sänka mina kostnader. Saker jag har full koll på och som jag har bundit. Att de sedan har faktafel gör ju inte sakern bättre. Blev rent arg på dem. Sökte på detta och kom hit. Nå förväl mer än jag har råkat ut för dem.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.