Trädgårdsmästaren Abbe.

23:24Abbe har gröna fingrar. Eller, varför säger man så egentligen? Efter den här dagens planterande och grävande i jorden var fingrarna snarare bruna. Eller kanske svarta. Hela Abbe var förresten brunsvart. Utom området mellan överläppen och näsan. Det var däremot grönt.

Abbe gillar att hjälpa till med allt som de vuxna gör. Sådan är storebror med. De har grävt och krattat, planterat och vattnat för glatt livet i helgen. Ibland är det kanske mer till besvär än till hjälp, men det spelar ingen roll. Det är ju så mysigt att de vill vara med. Jag antar att om tio, tolv år får man vara glad om de överhuvudtaget är hemma.

Andra bloggar om: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Jag gillar 'Hmmm, nu ska vi se'-minen i första bilden :D

  SvaraRadera
 2. Som trädgårdsamatör måste jag säga att det värmer hjärtat. Ett trädgårdsforum jag ofta är på får ibland lyckliga inlägg från föräldrar eller mor & farföräldrar som berättar om barnen som vill vara med. "Det ska böjas i tid det som krogigt ska bli" brukar vi säga då. Egna fröpåsar i en pallkrage är ett bra tips! Eller så småningon när sandlådan inte längre är rolig, ....då blev den ett jordgubbsland, skött av barnen.

  SvaraRadera
 3. Citerar din sista mening: "Det är ju så mysigt att de vill vara med. Jag antar att om tio, tolv år får man vara glad om de överhuvudtaget är hemma".

  Ja, och det går mycket fortare än man tror. Nu får man vissa dagar får man vara glad om man hinner säga "-Hej, hur mår du?" mellan godmorgon - skola - ute med kompisar - läggdags.

  Fast härligt är det också att se sitt barn bli självständigt och börja forma sitt eget liv.

  Jag hoppas också vi får uppleva det med lillebror när han blir större, men man vet aldrig vad framtiden har för överraskningar åt oss. Framtiden med ett vanligt ovanligt barn.

  Imsa

  SvaraRadera
 4. Gillar ditt sätt att skriva och beskriva livet och vardagen. Lätt och luftigt med stor stilkänsla. Hit kommer jag komma tillbaka ofta.

  SvaraRadera
 5. Undebara foton på en ursöt liten trädgårdsmästare!

  SvaraRadera
 6. Så fina foton på en fin kille! Allt gott till er!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.