En Irish, TAKK.

23:48

Alltså. Jag måste bara säga att det är för jäkla kul med teckenspråk. Ju mer man lär sig desto roligare blir det. Inte alls konstigt på något vis; så är det ju med alla nya språk man lär sig. Ord läggs till ord och så småningom kan man få ihop meningar och samband och, om man är djärv. börja improvisera lite.

Min kompis och jag satt och försökte få ihop tecken till en hel Irish Coffe ikväll. Kaffe kan vi, whisky likaså, och socker. Visserligen inte farinsocker, men ordet "brun" ihop med socker fick duga. Så var det bara grädden kvar. Mjölk – ett ord vi kunde – duger ju inte i en Irish så vi fick ta hjälp av vår lärare.

Så där satt vi och övade med ett härligt stakatomaner, som det blir när man försöker koncentrera sig på tecknen samtidigt:

– Vil...ken fin trö...ja. Är den ny?
– Ja. Tyck...er du om kaff...e?
– Ja. Men jag vill ha whis...ky i.
– Bra. Då mås...te vi köpa det i aff...är...en.
– Ja. Och brunt sock...er och grädd....e.

Puh. Hoppas Abbe lär sig prata innan det är dags för honom att beställa Irish Coffe.

Andra bloggar om , ,

6 kommentarer

 1. Genväg;-) Irland, kaffe.
  Lätt som en plätt att teckna!

  SvaraRadera
 2. Det där får mig att tänka på när jag läste en kurs i teckenspråk på gymnasiet. Som avslutning på kursen skulle man tillsammans med en kurskompis spela in en film där man förde en konversation. Jag och min kompis "möttes på stan och bestämde oss för att gå in på en krog och dricka sprit." Vår lärare tyckte det var så kreativt och roligt så hon gjorde en kopia av filmen för att visa på nästa kurs. Plus att vi fick högsta betyg.
  Du har verkligen rätt i att det är roligt att lära sig nya språk och jag tycker nog att teckenspråk är lite roligare eftersom det är lite mer på nåt sätt.

  SvaraRadera
 3. Hehe låter som om ni hade riktigt roligt ^^

  SvaraRadera
 4. Fritt ur hjärtat: Såklart. Men vi skulle ju öva ju. :-)

  Esthrro: Mycket bra, grattis till det höga betyget.

  Sabina: Yep, det hade vi.

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte bara säga hej. Halkade in hit som på ett bananska efter tips från en vän, och har nu följt Er resa från första till sista inlägg. (Det tog ett par dagar;).) Det är fantastiskt att du delar med dig av ditt o din familjs liv, och jag måste säga att det har gjort att jag har börjat fundera över många saker som jag aldrig tidigare funderat över. Ja, jag är nu en registerad organdonator!
  Tack!

  SvaraRadera
 6. Jag lovar att träna detta när vi åker på teckenläger i november! När vi gick introduktionskursen så var ett av de första tecknen jag lärde mig "vin" (man vill ju inte bara kunna "bada" och "sova"). Och eftersom det var i maj lärde vi oss snabbt "rosévin". Vin är ett underbart tecken!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.