Tisdagstema – Stängd.

17:32Varje dag när jag kommer med tandborsten. Först på morgonen och sedan igen på kvällen. Samma vägran, samma stängda mun, förseglad med två händer och helst av allt en napp också. Sedan följer förhandlingar, lirkningar, vädjanden och hot om indraget lördagsgodis. Två gånger om dagen.

Men jag har i alla fall slutat sitta grensle över honom och hålla fast. En utveckling alltså.

Andra bloggar om , , , ,

8 kommentarer

 1. Ja, mer stängt än så kan det knappast bli. ;) Mina gapar som tur var jätteduktigt, men bara om det är den elektriska tandborsten som spelar.

  SvaraRadera
 2. Konstigt det där att det ska vara så "farligt" att borsta tänderna.. Härligt stängd bild i alla fall:-)

  SvaraRadera
 3. Hi hi!

  Det kanske är en ful färg på tandborsten - tjejfärg kanske? :-)

  SvaraRadera
 4. Hm, för vissa små pojkar blir tanborstningen aldrig nåt enkelt och naturligt kan det tyckas.

  jag vet....
  Men jag kan trösta dig med att det blir bättre och bättre , vid 12års ålder funkar det skapligt friktionsfritt.......:)

  SvaraRadera
 5. Att i en och en halv timme försöka få i en gallskrikande tolvåring (det var nog många andra patienter som undrade vad jag misshandlade henne med) lugnande medicin därför att hon ska sövas för att fixa till tänderna är ingen hit, så fortsätt kämpa. Heja heja
  En stor kram

  SvaraRadera
 6. Får jag komma med ett litet tips på vägen? Försök med att göra tandborstningen till en kul grej, genom att berätta en saga, sjunga en sång eller liknande. "Sagan om tandtrollen" (Karius och Baktus) brukar vara en hit. Då kanske Abbe förknippar tandborstningen med något skoj istället. Lycka till!!!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med "Moapoa", gör det till en kul grej. Var lite töntig, sjung "Tandborste Tandborste här kommer jag"-sången och gör en töntig dans till :) Har funkat för mig iallafall. Eller prova kanske att byta tandkräm, den kanske inte faller Abbe i smaken?

  SvaraRadera
 8. Du har ju tidigare berättat att Abbe har något problem med gomen som påverkade hans tal, jag kommer inte riktigt ihåg vad det var. Kanske är det väldigt obehagligt för Abbe att borsta tänderna? Ni har säkert redan tänkte på detta, men tanken slog mig...

  Jag kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt jobbigt att borsta tänderna som barn. Jag tyckte att tandkräm var väldigt starkt ungefär som jag upplever att wasabi smakar idag. Jag tyckte också att min föräldrar alltid tog i för hårt fast jag vet att de tyckte absolut inte att de gjorde det... ja ja, det här kanske inte är någon hjälp men jag tänkte att det blir enklare att förstå om man vet orsaken och kanske kan man då prata om hur man ska göra? I vilket fall som hellst lycka till!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.