Internationella barndagen.

11:17

Hand upp alla som vet att det är internationella barndagen idag.

Idag ska vi nämligen tänka lite extra på barnen. Åtminstone tycker FN och svenska staten det. Och så långt är väl allt bra. Det finns många barn världen över som inte har det sådär alldeles strålande precis. Och de kan behöva en extra tanke.

Själv tycker jag det är lite oklart vad jag skall göra av mina tankar. Jag menar, jag tänker på barnen mest varje dag. Men på vilket sätt kan jag göra livet bättre för dem just idag? Om man nu redan är medlem i Rädda Barnen och diverse andra organisationer, skänker pengar hit och dit och har fadderbarn. Det känns som att de här av FN utlysta dagarna behöver lite mer riktning, något konkret som vi alla tillsammans kan uträtta. Är det inte lite samma sak med kvinnodagen? Den är väl bra, men vad ska vi göra?

Och så funderar jag lite över namnet, internationella barndagen. Signalerar inte det att det är en gemensam dag då vi alla hyllar barnen, över hela jordklotet? Visst låter det så på namnet? Men ikke. I Sverige firar vi första måndagen i oktober, i Finland 20 november, i Japan 5 maj, Polen 1 juni, Indien 14 november och så vidare. Varför har alla länder sina egna dagar? Internationella kvinnodagen har åtminstone enats om ett datum världen över.

Hur var det nu? Var det här viktigt eller inte?

Andra bloggar om , ,

4 kommentarer

 1. Har du tänkt på att kanelbullens dag och semledagen är mer upp,ärksammat, men det är väl för då vet man att det skaätas av dessa godsaker och meningen är väl inte att vi ska äta barn idag ;-) hmmm, köpa nån god fika o tända ljus o mysa med sina egna ungar kanske är en början?

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Klart att man ska uppmärksamma barnen, men vem har sagt att pengarna går till rätt instanser? Tänk om maffian tar dem...Funderat på den. Jag hjälper gärna till och betalar om jag kan, men jag är trött på den här jäkla svenska maffian som snor pengar både här och där. Det är väl ypperligt att sno i från hjälporganisationer. Se de som tor 59 miljoner från allmänna arvsfonden. Du verkar ju ha koll på läget. Så fundera på den här.

  Marie

  SvaraRadera
 3. Jag visste inte o det var ju synd för då kunde jag ju firat min Abbe lika omtänksamt som han gör på mors dag...
  /Jessica i Nyköping

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.