En kortis till Italien.

21:45

Jag har varit lite tyst ett par dagar. Inte bokstavligt talat – det har allt skrattats, skojats och skrålats en del – men inte här på bloggen. Och orsaken till det, både bloggtystnaden och skrålandet, är att jag varit på konferens med mitt jobb.

I torsdags förmiddag packade vi ihop hela byrån och satte oss på en buss mot hemligt mål. Nja, det vill säga hemligt för de andra eftersom jag arrangerat alltihopa och visste vart vi skulle. Du må tro att det har gissats, tisslats och trissats upp de senaste veckorna. Så mycket att jag nästan blev nervös att de andra skulle bli besvikna. Men med facit i hand tror jag inte de blev det.

Redan i tidigt skede fick man redan på att man skulle ha med sig sitt pass, och sedan dess har nog samtliga Europas huvudstäder funnits med bland gissningarna. De har försökt lirka fram ledtrådar med intrikata frågor om vad man ska packa, om jag varit där förut och ifall resmålet börjar på samma bokstav både på svenska som på det lokala språket. Allt i förhoppning om att jag skulle försäga mig på något vis.

Sakta men säkert föddes idén om att försöka lura dem på något sätt.

Bussen tog oss till en jättefin herrgård med konferensanläggning i närheten av Marstrand på västkusten. Vi slängde in våra väskor i ett rum eftersom det inte var färdigt för incheckning än, och satte oss till bords för en smaskig lunch. Alla fick program för konfensen, med hålltider. En femkampslek efter lunchen på en farm en bit därifrån, kreativa övningar och spa på fredagen och så en hemlig övning på lördagen. Sakta började hoppet om en utlandresa falna och gänget förlikade sig med programmet de fått i sin hand.

Lunchen var slut, vinet hade mjukat upp humöret lite hos allihopa och fem lag delades upp. Femkampen på farmen började redan i bussen på vägen dit, med en klassisk quiz. Svaret på de tio frågorna blev tio ord som skulle stuvas om i rätt ordning och bilda en mening. Somliga frågor satt direkt medan andra krävde en del funderande, och när vi åkt i en dryg halvtimme hade alla lagen fått ihop var sitt förslag. Det rätta svaret var "Pizza ikväll på Glenn Strömbergs stamkrog i Bergamo". Alla undrade vilket lag som kommit närmast och vann.

– Det är inte så noga vem som vann, sa jag.
– Jooo! skrek alla.
– Näe, det viktiga är vad meningen säger, sa jag

Det var tyst en stund innan tioöringen ramlade ner hos allihopa och ett lite tveksamt jubel bröt ut. Och precis då kom vi fram till Göteborg City Airport, som Säve kallas för numera. Snacka om tur med timingen. Väskorna, för resten – de hade busschauffören burit tillbaks till bussen medan vi åt lunch på herrgården.

Resten är historia. Nu är jag hemma igen efter några dagar i Bergamo med fantastiskt god mat, vinprovning på en vingård i Franciacorta, sommarvärme och vansinningt många roliga minnen.

Nu behöver jag sova ikapp lite.

Andra bloggar om , , , , ,

21 kommentarer

 1. Wow, vilken grej! Tänk att få lura iväg sina kollegor - till Italien! :D DET skulle jag vilja göra någon gång!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig överraskning du knåpat ihop för dina kollegor!!!

  SvaraRadera
 3. Men fy F-N...(förlåt att jag svär i din blogg). Jag vill OXÅ få en sån överraskning!!!!!!!!

  Några lediga jobb på firman? =)

  SvaraRadera
 4. Åh, vilken drömresa. Önskar att jag oxå hade kunnat bli bortlurad på det viset....

  Det måste blivit otroligt uppskattat!

  SvaraRadera
 5. Hahaha vad kul!!! Vilken jättekul grej!!! /Jessica i Nyköping

  SvaraRadera
 6. Jag önskar att min framtida chef är precis som du!

  SvaraRadera
 7. Monika: ledsen men jag har gett mig själv första tjing! ;-)

  SvaraRadera
 8. Välkommen hem förresten, mr Abbepappa! :-)

  SvaraRadera
 9. Fuskis - så du hann förre. Maken och jag drar till Bergamo på tisdag kväll. Fast vi drar vidare ner mot Piemonte och bor på vingård. Ska bli kanonsköööönt.
  Kram från syrran.

  SvaraRadera
 10. Började undra vart du tagit vägen, Abbes familj är viktig för mig, men åkte du till Italien är det OK!

  SvaraRadera
 11. åh vad häftigt... och jag kan inte låta bli att fundera på det som är helt irrelevant i sammanhanget. om det var i mina hemtrakter ni var för lunchen... där det finns en ganska nybyggd golfbana som nyligen hade ett stort mästerskap? och ja, som jag sa helt irrelevant. hoppas att ni har haft det kanon, och ja, jag hade gärna fått parlato un po d'italiano. kram!

  SvaraRadera
 12. jag skulle kunna tänka mig att jobba på din firma!

  SvaraRadera
 13. Smart och roligt att hålla dem lite på halster. Och läste att pizzan var väldigt god.

  Ni var värda den!

  Välkommen hem!

  SvaraRadera
 14. Nu är jag ledsen och besviken-handlar allt om att resa mest än hit ,än dit ,visa att man har råd med häst? Vi andra då? Klart att man kan sluta läsa men -- Själv är jag fattig sjukpensionär och firar med ett glas vatten och en fullkornsskorpa!

  SvaraRadera
 15. Till anonym (20 okt 09:34): men du kan väl ändå inte mena att du är så missunsam?! Usch sån tråkig attityd. Jag har aldrig någonsin uppfattat Abbes pappa som någon som skryter - tvärtom, jag skulle vilja påstå den absoluta motsatsen! Jag upplever honom som en alldeles normal person, med en alldeles underbar förmåga att fånga vardagen. Att han sedan har turen att få åka till Italien med jobbet, eller att hans fru har råd att rida - so what?! Det är väl bara roligt om folk har råd och tid med sånt!

  SvaraRadera
 16. Nämen allvarligt anonym! Jag måste hålla med Sara. Jag har sjukersättning för svår sjukdom med läser den här bloggen gärna och ofta. Alla har sina bördor att bära.Det borde vara tydligt på den här bloggen att livet inte är rättvist. Om du inte står ut med att människor lever någotsånär normalt ändå så ska du kanske ta dig en allvarlig funderare.

  SvaraRadera
 17. @anonym: hum, och det är orättvist att du har vatten att fira med(och kanske en dator?) när det finns svältande, utorkade barn i Afrika. Lägg dig och dö. Det blir mest rättvist så.

  SvaraRadera
 18. Coolt.
  Italien! Inte Holland. ;)

  SvaraRadera
 19. The west coast looks good place, as a person goes on a holiday he want to get relaxed and like to have good food and nice ambience and atmosphere. hence this place look as perfect as one want. even conference can be held as good as possible ...

  SvaraRadera
 20. Bra! Nice post. mycket informativa tips. Detta kommer att hjälpa många människor. Tack för utstationering.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.