Mera örongodis.

21:31

Jag tror att jag håller på att bli gubbe med en rasande fart. Åtminstone på vänster sida av huvudet. Du vet hur gamla människor alltid har väldigt stora öron i förhållande till resten av huvudet. Just nu har jag ett riktigt jäkla gubböra. Eller förresten, hjälp! Jag kanske håller på att förvandlas till elefantmannen. Det börjar med örat och sedan. Äh. Vi släpper det.

Men faktum är att det är lite otäckt det här. Mitt öra är groteskt. Jag tog några bilder på båda öronen som jag tänkte ha med i det här inlägget, men jag blev rädd att du aldrig kommer tillbaka efter det så jag avstod. Dessutom har jag extremt ont, feber och är svullen på hela vänstra sidan av huvudet. Spooky.

Min syrra (hon som är barnläkare) har alltid det tveksamma nöjet att agera sjukvårdsupplysning åt oss, och förmodligen en massa andra människor i sin närhet. Du kan tro att vi har en hotline till henne med tanke på Abbes alla kontakter med sjukvården. Det också var hon som uppmanade mig att söka akut igår kväll när jag som vanligt ringt för att fråga om råd. Syrran sa att man ska vara försiktig med inflammationer i själva öronmusslan, brosket kan tydligen "smälta" på något vis om det blir illa. Och då blir örat aldeles mjukt ock konstigt. Så det är bara att välja, gubböra, elefantman eller labrador.

Nu ska jag snart sluta föreläsa om mitt knasiga öra. Bara en sista grej. En liten varning. Jag är nämligen rätt säker på var jag fått infektionen ifrån. Jag hade nämligen en liten torrspricka bakom vänster öra. (Så var det bekräftat. Jag är mogen. Jag är torr bakom öronen.)

I alla fall, i fredags var vi som vanligt på storebrors simskola på Vattenpalatset. Och som vanligt var där vansinnigt mycket folk. När det är som allra värst är det rent motbjudande. I synnerhet i den så kallade champagnepoolen, en pool som har lite varmare vatten och massor av små bubblor. Därav namnet får man förmoda. Ibland är det som att poolen innehåller mer kött än vatten, och så var det i fredags. Efter att ha badat i en timme i alla de andra poolerna ville ändå Abbe ner i värmen i just champagnepoolen. Jag reagerade på att jag tyckte vattnet såg nästan grumligt ut, lite som spökvatten faktiskt, men hoppade i ändå. The rest is history.

Idag när mamman var på simskolan med Abbe var champagnepoolen avspärrad med linor runt om. En skylt kungjorde: "Poolen avstängd. Reningen ur funktion".

Jo tack.

Andra bloggar om , , , , ,

3 kommentarer

 1. Stackars dej. Det låter görläskigt! (Fast jag kan inte låta bli att undra om det blir en gubbe, en elefantman eller en labrador som kommer till jobbet nästa gång.)

  SvaraRadera
 2. Usch så äckligt med smutsigt badvatten. Och alla (tonårs)killar som badar med kalsonger under badbrallorna tillför ju också en hel del härliga bakterier. YÄÄK!
  Hoppas du slipper hängöron dock!

  SvaraRadera
 3. HAHAHAHA LABRADOR!!! HAHAHAHA...
  Nej förlåt, det ÄR synd om dig. Men jag kan inte sluta småle.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.