Det är den 18 oktober idag.

22:34

Tänkte bara påminna lite försynt. Om Europeiska donationsdagen. Om att ta ställning. Och blogga om det.

6 kommentarer

 1. I sista minuten (nja, med 1,5 h till godo) har jag skrivit om det i min blogg. Och länkat. Och faktiskt tagit mig friheten att på Allt för föräldrars forum OÄF skriva om det. Där nämner jag Heja Abbe. Jag hoppas det är ok. Även om jag knappas har kommenterat i din blogg förut läser jag den med mycket stor behållning och viss oregelbundenhet.

  Hälsningar
  alacs

  SvaraRadera
 2. Inte heller jag har lämnat särskilt många spår efter mig i den här mycket välskrivna och av mig vällästa bloggen, MEN nu har jag chockat mig själv med att gå in och medge donation för transplantation.
  Jag har brottats med en kanske något fånig farhåga att jag kanske inte ska var "tillräckligt död" när de börjar karva i mig, men ok då. Varför inte - det är ju en medmänsklig gärning som säkert skulle vara välkommen åt andra hållet. Livet är ju kärt!

  SvaraRadera
 3. Hej på er, hoppas ni har haft en underbar helg. Bra påminnelse!

  Har ett länktips om du är ute efter snygga barntavlor, kolla in: http://www.designforkids.se/

  Ha det underbart!

  SvaraRadera
 4. Dagen efter såg jag att det var donationsdagen. Men bättre sent än aldrig och nu ligger det ett inlägg samt länk även hit på Floridabloggen.

  SvaraRadera
 5. Jag anmälde mig spontant för flera år sen och bär min "Donator card "(från apoteket) synlig i plånboken. När det gäller att anmäla mina barn har jag inte vågat. Hur gjorde ni? pratade ni med grabbarna eller bara gjorde det?

  SvaraRadera
 6. Alacs: Jättebra! Tack.

  Kerstin: Det var kul att höra. Bra vågat.

  Johanna: Tack det samma.

  Girls of Florida: Gött jobbat!

  Luckypunk: Vi anmälde dem bara. De är ju så små så jag tror inte att de fattar frågan riktigt. Åtminstone inte vad den innebär. När de blir stora nog att ta såna beslut själva får vi väl fråga, och så får vi ändra det då ifall de inte vill. Men ärligt talat har jag svårt att tänka mig att de inte skulle vilja, med tanke på hur nära ett eventuellt behov av organ de lever.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.