En tillfredsställande rubrik.

21:53

Så var det då dags för Abbe att få sin första vaccinationsspruta mot svininfluensan idag. Riskgruppskille som han är var han ju kallad till två olika ställen, och vi valde att åka till hjärtmottagningen på barnsjukhuset. Det kändes bäst på något vis.Efter sprutan gick vi ut i kafeterian och köpte fika och glass. Samtidigt passade vi på att läsa kvällstidningarnas rubriker.

Som en extra krydda.

Andra bloggar om , , , , ,

21 kommentarer

 1. Pressen är bra härlig. Först ska man dö av influensa, men nu vill pressen att man ska vara rädd och nervös för att ta vaccinet som botar och motverkar den också? Inte okej.

  SvaraRadera
 2. Ja pressen ställer till det en hel del med sina vinklingar. Det krävs mycket av en förälder när man skall väga riskerna mot fördelarna för sina små änglar. Hoppas han slipper må dåligt av såväl influensan som vaccinet...

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad att vår lille inte längre tillhör riskgrupp så vi "slipper" sprutan...japp, jag hör till kategorin som väljer att inte vaccinera.
  Men jag vill ändå berömma Abbe som var så duktig. Hoppas ni slipper svinet nu!
  kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Hoppas Abbe mår bra!
  Våra killar fick vaccinet i måndags.
  Lillprinsen fick feber och Mellanprinsen var hemma en dag med huvudvärk efter sprutan. Storprinsen fick inga biverkningar alls men om man tror på vad som skrivs så är det ju positivt att reagera på vaccinet. Ingen av killarna har varit direkt dålig och trots att dom vet att det är en spruta kvar så är dom helt införstådda med varför vi gör det här.

  SvaraRadera
 5. Vår riskkille fick vaccin i tisdags. Han är lite krasslig och har sovit en massa.

  Jag bara älskar stora krigsrubriker som inte stämmer med artikeln....

  SvaraRadera
 6. Suck, ja vad finns det att säga. Det är inte lätt att övertyga sig själv eller andra om att det är en bra idé att ta den där sprutan. Vi hade tid för våran "riskkille" i måndags, men han fick feber och vi befarade influensa, visade sig som tur var bara vara en "vanlig" förkylning.
  Nu väntar vi på att det ska bli vår tur igen....
  Hoppas Abbe inte känner av några biverkningar och slipper flunsan nu!
  /Anna

  SvaraRadera
 7. Hahahahaha...vafan?

  Å andra sidan skrev man ju att "Jättefriska kan vara jättesjuka." För en vecka sedan.

  Magnus J

  SvaraRadera
 8. Jag råkade också få syn på löpet direkt efter min vaccination. Det känns helt omöjligt att göra rätt om man vill leva efter dagstidningarna.
  Hoppas Abbeman mår bra!

  SvaraRadera
 9. Jag går omvårdnad så vi fick ta vaccinet i fredags, mer än halva klassen var sjuka på ett eller annat sätt i helgen. En tjej har legat på sjukhus (är hemma nu) hon har ingen känsel i halva kroppen, och nu igår fick hon feber. ALla möjliga specialister har kollat på henne men ingen vet vad det är. Om hon inte blir bättre ska hon in till sjukhuset igen i slutet av veckan. Dessa biverkningar...en på miljonen blir förlamad men jag tror det är värre än så asså.

  SvaraRadera
 10. Tillhör gruppen vårdpersonal så jag fick min spruta i fredags. Jag kan väl säga som så att inför vår kliniks vaccinering så var det en massa "vaccinationsskrönor" i omlopp; den ena efter den andra med allt högre feber, allt mer ont i armen, ända från öra till fötter, blåmärken, magont etc. Jag tror den meste febersjuke hade minst 48 i feber... Nu så här en vecka efter så har några av mina arbetskamrater känt sig lite trötta och hängiga någon dag eller två. Jag har själv inte varit speciellt påverkad, mer än att jag har haft ont i armen några dagar. Visst biverkningar finns, och vi ska ta dem på allvar, jag menar inget annat. Men även det vanliga influensavaccinet har ju biverkningar, men det har det aldrig talats särskilt mycket om.
  Till sist hoppas jag att Abbe mår bra efter sin spruta.

  SvaraRadera
 11. Rubrik:
  "Känner du dig kärnfrisk! Du kan vara sjuk. Ny okänd sjukdom. Se här om du är drabbad"

  Kunde det också ha stått. Fast jag kanske river ner in en redan uppsatt löpsedel...?

  SvaraRadera
 12. Själv är jag just nu störttrött på vårt landsting som lovade snabb kallelse till dottern - hon är riskbarn med astma men har äggallergi, så hon måste testas om det ska gå att vaccinera henne. Men någon kallelse har inte dykt upp ännu, jag misstänker att de helt enkelt "missat" ett antal barn, det är i så fall inte första gången.

  Ärligt talat har jag inte bestämt om jag ska låta vaccinera henne än, fattar beslut efter testen. Men jag vill ha den där testen NU, så jag åtminstone har en chans att fatta ett vettigt beslut. Reagerar hon starkt på äggprovokationen är det ju värre att vaccinera henne än att hon ska få influensa.

  SvaraRadera
 13. Jag fick ont i armen, inget mer. Men kollegorna berättar om den ena febertoppen efter den andra...

  SvaraRadera
 14. Hoppas nu lilla Abbe slipper både biverkningar av vaccinet och influensan!!
  Man kan ju bli trött för mindre på media och hur de skrämmer livet ur allt och alla med influensan och allt som kommer med den eller inte....

  Kramar till er

  SvaraRadera
 15. Härligt. ;) Det är därför jag undviker kvällspressen!

  SvaraRadera
 16. Min riskgruppskille fick sprutan igår. So far so good och försöker att inte läsa allt som står i tidningarna. Såg löpen igår direkt efter sprutan och fick lita lätt panik men sedan när man läste artikeln så var väl den värsta biverkningen på de intervjuade feber, inte så farligt tycker jag. Lillkillen hade några konstiga prickar på kroppen idag och tänkte att det kanske var nässelfeber som visst är en biverkning, men de försvann lika snabbt som de kom.
  Hoppas Abbe slipper biverkningar och att även nästa spruta går bra, om man nu behöver 2. Även där verkar det stå olika vareviga dag.

  SvaraRadera
 17. Jag känner pesoner som inte blivit sjuka. Jag ska vaccsinera mig. Jag tror biverkningarna är mildare än om man får inflensan

  Annelie

  SvaraRadera
 18. Jag hoppas att Abbe inte fått några allvarliga biverkningar av vaccinet!

  Det är verkligen inte lätt att veta vad som är bäst; att vaccinera sig eller inte...

  SvaraRadera
 19. Tog min spruta i fredags och känner bara av lite i armen. Barnen som tillhör riskgruppen med astma ska ta sin på måndag så jag hoppas de slipper några större biverkningar. Hoppas Abbe slipper det med.

  SvaraRadera
 20. 4 åringen fick feber i 6-7 dagar. 2 åringen fick feber, ögoninflamation och på östra så upptäckte de även öroninflamation när vi va inne akut i helgen. Men på nåt jäkla vis så hoppar de runt som tokar iaf.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.