Storebror debuterar som författare.

21:23

Storebror kom hem stolt som en tupp från fritids med världens finaste present till mig. Han hade gjort en bok. "Riddaren" heter den.

Jag förstår att han kände sig nöjd. Vilken grej va? Hitta på själva historien, ge den ett namn, rita teckningar och skriva texten och så sätta ihop den till en bok. Vi snackar synopsis, titel, illustrationer, manus och bokbinderi i ett och samma projekt. Ska jag vara riktigt ärlig blev jag nog minst lika stolt som han var.

(Om du klickar på bilderna kan du liksom bläddra dig fram genom boken.)


"Riddaren. En dag gick riddaren ut. Vill inte leka. Han gick in. Han hade kul. Sen kom riddaren. Slut."

En kompakt liten historia om en riddare. Hela berättelsen får gott och väl plats inom 140 tecken. Jag tror bestämt att storebror skulle göra sig bra på Twitter.

Men. Är den inte lite oanständig?

Andra bloggar om , , , , , , ,

22 kommentarer

 1. Herregud vilken härlig historia! Men jag kunde inte låta bli att gapskratta åt din kommentar...

  SvaraRadera
 2. ååh vad fin! och det påminner mig om projektet jag har funderat på, men aldrig börjat på... jag har ett gäng såna böcker som jag skrev under min lågstadietid. jag rensade bland dem i somras eftersom mina föräldrar är i flyttagen, och tänkte att jag ska skanna in dem och lägga upp dem på en blogg för allmän beskådan.

  problemet är att det är drygt 20 böcker, och när de väl är utlagda så är det roliga slut. men du är ju småbarnsförälder, och känner antagligen många småbarnsföräldrar också - du kanske vet några kids som har nånting att bidra med? eh. eller kanske kan hjälpa mig att sprida ut bloggen när den väl är skapad, ehe.

  ja. främsta frågan var väl kanske om jag får använda STOREBRORS bok i den där bloggen, när jag väl skapar den? du kan väl fråga honom? han kommer få sällskap av bland annat "igelkotten på sommarlov", "palmen som jik vilse", laban rymmer" samt "spöket som träfade en kompis". illustrerade litterära mästerverk på fyra sidor, allihopa!

  SvaraRadera
 3. Hvilken debut!!!Ha ha,moro de var og läse.Slik ska oppmuntres. Vänter på att mine barn blir lit
  äldre da,så får vi njute vi og av deres bilder, Hilse fra Hedda.Har (rasmus 1år hampus 2 år og Trulls 3 år.

  SvaraRadera
 4. Hahaha. Din kommentar på slutet, jag tänkte inte alls på det men när jag läste din pojkes mastiga text ännu en gång brast jag ut i skratt på slutet.

  SvaraRadera
 5. HAHAHAHAHA! In och ut och sedan kom han. Vilken fräck riddare.
  Det är en bestseller om du frågar mig. Blev han inte tjockare och tjockare också, den där riddaren?
  Jag ser fram emot Storebrors uppföljare!

  SvaraRadera
 6. Haha, fantastiskt! Precis som Lise så tänkte inte heller jag på det när jag läste Storebrors text, men när jag sen läste din kommentar ... - jösses, tack för ett fint skratt innan sängdax :D

  SvaraRadera
 7. haha! jag tänkte på det redan innan din kommentar. mycket välskriven, och ritad, historia om en ensam (?) riddare

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Dina killar är så påhittiga och fina!
  Ni verkar vara en stark familj som vet att ta hand om varandra väl. Du skildrar erat liv på ett underbart sätt!

  Hälsningar
  Ellen, från bloggforumet Minoriteten i Majoriteten- Där vi disktuterar och reflekterar över livet med funktionshinder och särskilda behov.
  http://minoritetenimajoriteten.blogspot.com/

  SvaraRadera
 9. Detta påminner mig om våra böcker, när min klass gick i lågstadiet... Mycket stories om de två figurerna moroten och tomaten blev det. Det var tacksamt att rita och fanns oändligt mycket de kunde utsättas för. Synd att man la av med författar/illustratör-grejen i högre årskurser.

  SvaraRadera
 10. Hehehehe, det ligger nog mer hos läsaren..?
  Superfin är den oavsett!

  SvaraRadera
 11. Fin historia :) Jag älskade att skriva sådana där när jag var mindre, tror jag har uppemot 40 - 50 st i någon låda här hemma (älskar att skriva gör jag iofs fortfarande, fast nu är det mer för lokaltidningen och på bloggen :P) :)

  SvaraRadera
 12. en riktig snabbis...Moahahahaha!

  SvaraRadera
 13. Otroligt snygg liten publikation! Men oanständig, hmm jag vet inte vem det faktiskt är som är det :)

  SvaraRadera
 14. Hmmm, jag kan även finna en liten fallos också, längst ner till vänster på sidan 4.
  Hälsn Klipp

  SvaraRadera
 15. Caroline: Jag kan bidra med "Karolina och skokspromenaden" samt "Lilla jordgubben Karlsson"från lådan på vinden hemma hos mor och far..haha.

  Abbes pappa: sjukt kul, och jo, lite oanständig, men det får du förklara för honom om ett par år ;)

  SvaraRadera
 16. Saknar bra författare inom denna genre. Kanske han blir berömd=)
  Bra jobbat brorsan.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 17. Jodå, lite snuskig var den allt.

  SvaraRadera
 18. Kan storebror engelska?

  Tänker på sista ordet/utvärderingen...

  Skojar bara!

  SvaraRadera
 19. Den är fullkomligt underbar. Det är mycket magi runt storebror nu!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.