Vad ska de göra den här gången?

22:00

Lille Abbemannen. Besöken hos olika läkare och specialister har blivit en så stor del av hans vardag att han knappt kan hålla isär dem längre. Det är specialisttandläkare och logopeder hit, kardiologer och ortoptister dit, det är sjukgymnaster, barmottagningar, plastikkiruger och gud vet allt.

Men han är faktiskt ganska cool mitt i allt. Okej, när han väl såg sprutan på sjukhuset i onsdags blev han rädd och försökte smita, så att jag blev tvungen att hålla fast honom medan de stack. För tusende gången, kändes det som. Men innan han såg den, och innan han får syn på stasbanden, kompresserna och nålarna är han modig. Han har ändå ändrats en hel del sedan den senaste operationen för två år sedan, då han sa "hej då" till personalen så fort de visade sig.

När mamman berättade för Abbe idag att han ska med mig till habiliteringen imorgon kom det några följdfrågor. Inte med oro i rösten, utan snarare för att han ville ha koll.

– Aa ya aa uuu-a? [ska jag ta spruta?]
– Näe det ska du inte vännen.
– Aa mom olya miina änn-ey? [ska dom kolla mina tänder?]
– Nej inte det heller. Du ska till logopeden, hon som lyssnar på dig när du pratar, och sjukgymnasten som tittar på dig när du springer runt och leker, du vet.
– Å-ey! [okej]

Andra bloggar om , , , , ,

14 kommentarer

 1. Marie skrev det jag tänkte:

  Lille gubben!

  Han får vara med om så mycket...

  SvaraRadera
 2. vem vill inte ha koll på vad dem ska göra med en, förbereda sig psykiskt lixom! :)
  han är cool

  SvaraRadera
 3. Helt relevanta frågor ju. Smart grabb!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Vill bara skicka den största dunk i ryggen jag kan ge, både till Abbe och dig/er. Min son har också haft en lång sjukhusresa, han fick problem med sina tarmar när han var en månad och låg på BKÖ i ett halvår, periodvis på IVA. Idag är han fjorton och frisk.

  När jag läste dina inlägg, såg bilderna och filmerna, så kom det tillbaka mycket minnen, saker jag inte tänkt på (medvetet/omedvetet?) sedan dess. Och det gjorde mig gott.

  Ser fram emot att följa Abbes resa. Och din/er. Som sagt, dunk i ryggen och massa värme.
  /Anders

  SvaraRadera
 5. Han är ju så himla fin!
  Jag vet att ni är väldigt stolta över honom och det ska ni verkligen vara!

  SvaraRadera
 6. Tandläkaren förra veckan, kardiologen och logopeden denna veckan, ögonläkare nästa vecka och på toppen väntan på svalglambån...Det är tuffa tag att vara ett 22q11 barn - hur går det för Er med kön till svalglambån?

  SvaraRadera
 7. Han är verkligen den tuffaste och modigaste lille grabb jag någonsin stött på. Fina, fina Abbe :-)

  SvaraRadera
 8. Fy vad modig han är. Visst, han kanske inte vet av så mycket annat, men VILKEN KÄMPE! Och vad modiga NI är, hans närmaste, som ska finnas där och stötta och supporta mitt i alltsammans, trots egen oro och egna nerver.

  All cred åt er!!! Tänker på er!

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte bara det är Abbe som är cool, känns som om hela familjen har blivit rätt cool med Abbe och hans bagage han bär.
  Jag tycker ni är super! /Åsa

  SvaraRadera
 10. Var på sjukhuset idag. Det är en helt annan värld! Så mycket folk, långa korridorer, konstiga maskiner och myller av precis allt. Spännande men skrämmande på samma gång. Kände faktiskt lit stress över allt en stund. Det är en modig kille ni har som fixar alla dessa besök och ändå känner ett - okej inför nästa.
  Abbe är min idol!!
  kram Helena

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.