Klantorama.

22:12

Under ett par timmar i eftermiddags var Heja Abbe borta. Jag vet inte hur länge den varit väck, men jag upptäckte det av en händelse vid halv fyra ungefär. Det låter kanske inte så dramatiskt, det har ju varit tekniska problem hos blogger till exempel tidigare men det var lite annorlunda den här gången.

På hejaabbe.com låg en helt annan sida, en så kallad "parking page". Det var en bild på någon glättig Amerikansk tjej, en sidomeny med lite länkar, i headern stod det hejaabbe.com och längst ner i botten stod det "Do you wanna buy hejaabbe.com?" om jag inte minns fel.

Jag blev iskall. Vad. Har. Hänt?

Efter lite rannsakan kom jag på att det var ju när Abbe var nyopererad senaste gången som jag registrerade domänen. Det vill säga ganska precis för två år sedan. Jag har inte förnyat den i år, men jag borde väl för sjutton få någon påminnelse.

Idiot.

Jag har ju bytt mejladress sedan dess och använder inte den gamla hotmailen längre. Snabbt som attan klickade jag in och hittade tre påminnelsemejl och en bekräftelse på att domännamnet nu var avregistrerat och inte tillhörde mig längre.

Helvete.

När pulsen gått ner såpass så att jag kunde läsa vidare i det där sista mejlet om avregistreringen såg jag att det fanns en möjlighet att köpa tillbaka länken om den avregistrerats av misstag. Jag klickade så fort jag kunde och hoppades på att det inte skulle vara för sent. Betalade med ett kreditkort och väntade.

Strax före klockan sex såg hejaabbe.com ut som vanligt igen. Phheuuw!

Andra bloggar om , , , ,

27 kommentarer

 1. Tur att det löste sig. Heja Abbe, bästabloggen!

  SvaraRadera
 2. Tur att det löste sig, hade inte velat vara utan min dagliga dos av Abbe :-)

  SvaraRadera
 3. Men jösses. Jag blev lite orolig där ett tag. Herregud. Det påminner mig att kolla upp en del saker. Onekligen.

  SvaraRadera
 4. Tur, inte bara för dig, men framförallt för oss ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilken tur. Jag har ju blivit beroende. Och än har de inte öppnat något AA för Heja Abbe-beroende. :)

  SvaraRadera
 6. TÄNK om någon annan hade köpt den innan du hann. Gör aldrig så mer! :-)

  SvaraRadera
 7. Jag vet en som kommer att lägga en högljudd reminder på flera ställen till om ett par år.. Eller har jag fel?

  SvaraRadera
 8. Bäst för dig. Vissa saker borde man komma ihåg att uppskatta. Såsom en insprirerande dagsläsning av en pappa som trots sin anonymitet är mer öppen än de flesta. Och som trots sin popularitet har tid att uppskatta varenda person som tycker som jag.
  My point being: sluta aldrig. Snälla.

  SvaraRadera
 9. Det där får du inte göra om...lova!

  SvaraRadera
 10. Note to self. Emailaddy som går typ till hemmet men sorteras in på specifikt konto så att du inte missat nåt.

  SvaraRadera
 11. Hujedamej!!! Vilken jäkla tur för oss alla!!!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 12. Huuuh! Rysare lagom till Allhelgona...

  SvaraRadera
 13. Precis: "Phheuuw!"
  Vad skulle vi gjort om Heja Abbe försvunnit ut i cyberrymden?
  Gör. Aldrig. Om. Det! ;-)
  Med lite Abbe varje dag, blir varje dag en bättre dag.

  SvaraRadera
 14. Hua, det där var en obehaglig pulshöjare :S Men hurra, hurra att det trots allt gick att ångra avregistreringen - det glädjer oss alla lite var till mans :-)

  SvaraRadera
 15. Blev av med en kär domän på samma sätt. Någon timme efter domänen blev hemlös hade någon tagit den.
  Å förresten Hotmail suger att ta sig ur. De låter en inte ens forwarda till Gmail. (Hjälper inte ens att man har egen domän, fast de skriver att det ska gå, om den är kopplad till Gmail.) Företag som behöver tvinga in kunder ska man springa ifrån så fort benen håller.

  SvaraRadera
 16. Skönt att det ordnade upp sig!

  SvaraRadera
 17. Vilken pärs! Tur att det löste sig, jag hade inte velat vara utan uppdateringar om Abbe och brorsan :-)

  SvaraRadera
 18. Jag blev helt förskräckt när jag upptäckte att "heja Abbe" var puts väck... och en helt annan sida visades.....
  Skönt att "riktiga Abbe" är tillbaka!!!!!!!!!!!!!!!
  HEJA ABBE!!!
  Maria i Karlstad

  SvaraRadera
 19. Min puls steg kraftigt för jag läste först att ABBE var borta i några timmar.
  När jag läste nästa mening: "Jag vet inte hur länge den varit väck", läste jag om.
  Och blev lugnare.

  SvaraRadera
 20. Jag måste ha halkat in just som Abbebloggen försvann igår! För först var jag här inne och läste ditt inlägg och så klickade jag på en länk här och när jag skulle tillbaka klickade jag på tillbakapilen - men då kom jag till den däringa sidan som inte alls var kul att komma till. Skönt att ni är tillbaka!
  Anmaja

  SvaraRadera
 21. tur as fuck att det löste sig! en dag utan abbe skulle ju va katastrofalt!
  Men vi lär oss av våra misstag, så nästa gång blir det ingen sån där skrämsel upplevelse!
  viva la abbe HEJA ABBBBBBE:D

  SvaraRadera
 22. Jäklar vilken tur att det ordnade sig - hade varit katastrof om bloggen försvann!! I alla fall mitt liv hade varit en aning sämre utan Heja Abbe.

  SvaraRadera
 23. Tur att det löste sig. Hejja Abbe får inte försvinna. Blev orolig och ledsen när jag möttes av en helt annan sida. Nu är jag mycket gladare. ABBE är tillbaka.

  Annelie

  SvaraRadera
 24. Jösses vad scarey.
  Riktigt scarey.

  *ryser*
  *loggar in på mitt webhotell och kollar läget för säkerhets skull*

  SvaraRadera
 25. hej jag läste egoinas blogg och hon sa att din blogg var en favoritblogg just nu! Jag var bara tvungen att kika in! Och jag förstår henne! vilken underbar blogg. vilken underbar stil att skriva! underbart att du skriver på abbes språk, det är ju urgulligt! Tack för att du har en sån fin blogg att visa allihopa!
  /Maalin

  SvaraRadera
 26. Vilken rysare! Men nu får du väl registrera för lite fler år framåt? Två år försvinner ju fortare än en glass i solen!

  SvaraRadera
 27. hoppas det dröjer länge innan glättiga amerikanska tjejer hänger ihop med Abbe!
  Och lite obehagligt med gamla e-postadresser ...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.