Här är ditt liv.

23:33

Det har varit mycket snack om blogghatet och elakheterna i bloggvärlden. Fuck that, säger jag. All kärlek ni ger är fullkomligt överväldigande. Jag har läst och läst. Varenda ord. I skrivande stund har inte mindre än 300 personer skrivit hälsningar i samband med min lilla enkätundersökning. Jag bad er berätta lite om er själva, det har ni gjort och det har varit jättekul att läsa. Men inte nog med det, ni säger så mycket fint så jag rodnar.

Jag är så glad för alla som blivit berörda, som har skrattat och gråtit och för er som hittat stöd hos mig. Jag är stolt över alla som läst hela bloggen, några av er flera gånger till och med. Jag är smickrad att det finns de som skrivit ut inlägg och satt upp på väggen hemma och att någon döpte sin son till Abbe (nästan) på grund av bloggen. Jag triggas av att veta att sköterskor, läkare, logopeder och andra inom vården läser. Det känns motiverande att mina ord kan förändra synen på ert arbete. Men jag gläds precis lika mycket åt att nå ekonomer, copywriters, sjukskrivna, it-konsluter, arbetssökande, makeupartister, gruvarbetare och allt vad ni gör. Jag blir lite nyfiken på er som har gått i min skola, som bor i mitt område eller som fått tips av Abbes kusiner.

Kort sagt. Ni betyder väldigt mycket. Tack för att jag fått chansen att lära känna er lite bättre.

Är ni nyfikna på varandra? Drygt nittonhundra personer har svarat så jag tror vi med säkerhet kan säga att det är tillförlitlig statistik. Så här ser det ut:


Tjejer eller killar?
Ärligt talat. Jag visste att det skulle bli något åt det här hållet. Men bara 6% män och 94% kvinnor?! Nog för att jag uppskattar att ha en massa trevliga tjejer runt mig, men var är alla killar? På Bingo Rimérs blogg?


Åldersfördelningen?
Ungefär som jag trodde. De flesta är mellan tjugo och fyrtio med klar tonvikt på de under trettio. Bland kommentarerna har allt ifrån fjortonåringar till sjuttioåringar gett sig till känna. Kul!Är det bara föräldrar som läser?
Det här var nog den största överraskningen för mig. På ett positivt sätt. Om någon frågat mig om mina läsare skulle jag sagt att de flesta har barn och många har just små Abbe-barn som jag. Men det gläder mig otroligt mycket att över hälften är personer som inte har barn. Det gör liksom bloggen mindre insnöad på något vis. Om ni förstår vad jag menar.


Är du bloggare?
Man skulle kunna tro att bloggvärlden är helt inavlad. Att bloggar bara läses av bloggare? Men nej, det verkar inte så.


Andra bloggar om , , , ,

16 kommentarer

 1. Det är fantastiskt med bloggeriet! Jag har fått många nya vänner, både digital och senare även i verkliga livet.
  Mitt bloggande hade inget syfte alls från början. Det visade sig senare att min flytt från Ockelbo till Sthlm blev så mycket enklare då jag redan etablerat ett kontaktnät här. Vi träffas ju inte så ofta, men det räcker att veta att de finns där.

  SvaraRadera
 2. Skoj undersökning, den där skulle jag vilja göra på min blogg.

  Och det där med blogghatandet... Folk anser sig ju av nån anledning ha rätt att tycka illa om, framför allt det kändisar tycker och skriver om i sina bloggar. Är det inte mest där det förekommer? Det tycker jag att det verkar som iaf =)

  SvaraRadera
 3. intressant att läsa och konstigt att det är stor skillnad i antal mellan manliga och kvinnliga läsare.
  kanske det finns mer kvinnliga läsare/skrivare generellt i bloggvärlden?
  eller är män sämre på att kommentera?
  det där klassiska med att kunna kommunicera...

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att se och läsa!
  Jag var nog i majoritet i alla, inte så konstigt kanske eftersom de flesta av oss är det... :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Trist att höra att jag tillhör en så liten minoritet. Rent ärligt har jag ingen aning om vem mr Bingo är heller men jag är å andra sidan en sån som försöker undvika att titta på annat än nyheterna på TV samt blundar för löpsedlarna när jag går förbi kassan. Jag föredrar definitivt att läsa om Abbe änm att sitta i soffan och bli ilsken på någon Anka eller liknande. Som jag upplever det är det bra mycket mer hat i TV och kvällspressen än i den lilla bloggvärld jag upptäckt. Kul att se resultatet - tack!

  SvaraRadera
 6. @Mathias. Visst är det lite synd att det inte är fler killar som hittar hit. Vi får försöka ändra på det. Men även om du tillhör en minoritet så är det över hundra killar som svarat. Det är ju ett gäng ändå. Jag kanske borde lägga till det i inlägget ...

  SvaraRadera
 7. Du kan räkna med min sambo i statistiken med, fastän han inte svarat i enkäten... Typiskt manligt??? :-)

  /Karin

  SvaraRadera
 8. Okej, nu har jag läst hela bloggen, det tog hela dagen ;)
  Vilken jättefin och kärleksfull blogg du har, det värmer i hjärtat att läsa den. Jag har gråtit, skrattat och haft ett brett leende på läpparna hela dagen.
  Tack. /Marie-Louise

  SvaraRadera
 9. Jag skrev inte min ålder bara att jag är pensionär men jag är 70 år Kanske äldst? Jag har bra kontakt med barn och barnbarn men lever nu ensam då min man sedan 50 år inte finns mer Kanske en anledning till att jag uppskattar din blogg så Den är så mitt i livet och du förmedlar på ett så fint sätt barnens tankar och dina egna reflektioner Tack för att din blogg finns för mig

  SvaraRadera
 10. Blev lite berörd av Brittis.
  Och dig.
  Och dig igen.

  SvaraRadera
 11. Att vi är så många utan barn. Helt ärligt längtar man lite extra efter den dagen man inte tillhhör den kategorin längre bara av att läsa din underbara blogg om dina coola kids! Kanske därför? :)

  SvaraRadera
 12. Hahaha, tänk att man (ok, jag) är så självcentrerad att jag aldrig kunde drömma om att min egen grupp - bloggande kvinna mellan 30 & 40 med barn - inte skulle vara i majoritet på alla frågor *s*!

  SvaraRadera
 13. Hej
  Ja, jag har ju en egn blogg på min hemsida.
  Blogg och dagbok är exakt samma sak.
  Dagbok är sådant som man skriver om dagens händelser.
  blogg är också sådant som man skriver om dagens händelser, alltså en dagbok.
  Enda skillnaden är att man kan skriva en kommentar i en blogg men det kan man även göra i dagbok. Vill man skriva en kommentar i en dagbok så kan man skriva det i en gästbok.


  Vill gärna att du hör av dig när du har tid.
  Du är en superintressant person.
  Har lite frågor att ställa till dig.


  Ha det så toppenbra och ha en fin helg min vän-

  SvaraRadera
 14. Abbes pappa!!
  Jag satt med mina killar 2 och snart 4 år och kollade på era klipp på youtube...körde "Abbes honkytonk" och 2 åringen, Mijo som bara brukar säga ett ord i taget normalt satt i mitt knä och sjöng med när Abbe diggade..så HÄFTIGT!!

  SvaraRadera
 15. Var är killarna?

  Fakkin' 'ell.

  Jag är ju här?

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.