Puttekulor.

19:14

Jag tjuvlyssnar. Inne i killarnas rum sitter storebror och två andra sexåringar på golvet med små högar av puttekulor framför sig. En affärsuppgörelse pågår och förhandlingarna är stenhårda.

– Du får en lava mot alla de där.
– En lava?! De är värda mycket mer.
– Ja men då måste jag få en stenis också.
– Åååh vad osmart du är.
– En stenis och en prickis.
– En vanlig nolla och fyra prickisar. Det är vad jag erbjuder.
– Meh! Hallå?!
– Byter du en sjua mot en kattöga och två spagetti?
– Gör det! Gör det!
– Aldrig i livet.
– Det hade jag gjort lätt. Spagetti är asacoola.
– Tre bokstäver. N. E. J.

Andra bloggar om , , , ,

13 kommentarer

 1. Wunderbaum! Kommer ihåg dom diskussionerna som det vore igår. OCH att jag aldrig gick in i några affärer, var helt säker på att bli lurad!

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att ABSOLUT INGENTING har förändrats sedan mitten av 80-talet på den fronten i alla fall.

  SvaraRadera
 3. hahaha, exakt likadana konversationer som jag hade får några år sen :D shit, kunde allt om de där kulorna, värsta affärskvinnan!

  SvaraRadera
 4. NOSTALGI!
  Kommer ihåg diskussionerna om kulornas olika värde men namnen har allt ändrats lite. Porshe, olje, spagetti, dank kommer jag ihåg. De svarta med prickar på ...vad sjutton kallades de nu igen. ett kort ord på R tror jag?! Någon som kommer ihåg?
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Vi kallade dem rymdkulor, för att det såg ut lite som galaxer på dem. Detta var mitten på åttiotalet då alltså..... :-). Men ordet "puttekulor" har jag aldrig hört faktiskt, vi sa bara kulor. /Anna

  SvaraRadera
 6. Åh, vi sa också puttekulor. Fast stenis hette bara "sten", även i plural. Och så fanns dankar, spaghetti förstås, porsche (tack Helena för påminnelsen) olje och kattögon.

  Sen hade vi nappar och pogs också, minns ni dem?

  SvaraRadera
 7. Vi kallade puttekulor med prickar på för flugskit. Dankar känner jag inte alls igen? Däremot minns jag pogs, och nappar. Vi spelade mycket med Ess (Äss..? Bokstäver och annat i plast) under en period också.

  SvaraRadera
 8. Å de där bokstäverna i plast kallade vi för manicklar!

  SvaraRadera
 9. Oj...värsta förhandingen, jag är imponerad:)

  SvaraRadera
 10. Spelas det inte gogo´s längre? :) Kulorna dog ut när ja gick i lågstadiet och byttes ut mot de... (för ungefär 8-9 år sedan)

  SvaraRadera
 11. Underbart!

  Precis den konversation jag hör hos min 7-åring och lillebror 6 år, även om det är ettagluttaren som är mer hemma på kulfronten!!

  7-åringen har på något magiskt sätt fått kompisar att donera kulor, eftersom han påbörjade sin kulbana med enbart stenkulor. Och det var tydligen inte så inne...

  SvaraRadera
 12. Hahah, jätteunderbar konversation, vilken nostalgi med puttekulor!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.