Det nya gamla.

20:18

Nu så. Efter att ha klickat in på barnmottagningens hemsida i runda slängar åttahundrasjuttiotvå gånger sedan vi fick det där brevet står där nu i klartext att vi som fått trean inringad på våra papper ska ta med vårt riskgruppsbarn för vaccination på onsdag. Bra.

Men igår nådde förvirringen nya höjder. De ringde från nämnda barnmottagning för att kolla om Abbe fått erbjudande om vaccination någon annan stans. De vet ju att både habiliteringen och hjärtmottagningen håller koll på honom också, och ville väl bara kolla så att han inte föll mellan stolar eller blev dubbeluppvaktad kanske. Det var ju fint. Vi berättade att de inte hört av sig från de andra enheterna ännu i alla fall men att vi fått den där vi-har-egentligen-ingen-information-men-det-kommer-så-småningom-kallelsen från dem. "Vad bra" sa de och tackade för sig.

Några minuter senare ringde de igen och sa att vaccineringen nästa vecka är mot den nya influensan, medan det hon ringde för att fråga om handlade om den gamla influensan.

Herregud. Jag skrattade rakt ut när min fru berättade om det.

Men som sagt. Nu har vi koll. Första sprutan mot den nya influensan på onsdag nästa vecka. När det är dags att ta den andra sprutan, får han en mot den gamla influensan på samma gång.

Nu får vi hoppas att det inte dyker upp ytterligare någon ny influensa för då blir det helt omöjligt att hålla isär. Börjar likna Nya Gamla Ullevi det här. Snart dags att ringa Sture Allén.

Andra bloggar om , , , ,

6 kommentarer

 1. Oj, oj. Men att de ringde, trots att allt ni behövde göra var att själva kolla nätet. Litar de inte på er?

  SvaraRadera
 2. Hei. Dette med vaccinationerna er väldig rörigt. Jeg er sykepleierske og skulle ta en sprute i dag,,da var vår order borte!! og vi må vänte 3 uker til,Jippi, Blir ju så matt av dette.Bra att Abbe ikke föll mellom to stoler da i hvert fall. Ibland fungerer de inom värden og ibland er de för sorgligt. Syns de er pinsamt. Hilsen fra Hedda, Må sie ,,du skriver en glimmrende norska!!!!Ha de.

  SvaraRadera
 3. Våra killar ska få sprutan på måndag...men vi då? Jag som dessutom arbetar med riskbarn bör väl ha den. Mannen är däremot inte säker på att han vill ha den då det är en del biverkningar på den.
  Är det vårdcentralen för oss eller? Förvirringen är stor här också !

  SvaraRadera
 4. *haha* eller varför inte "Den gamla influensan, formerly known as den nya influensan".

  Bra hursomhelst att det blir av för er del. Själv tänker jag nog avstå från vaccinet, både för sonen och min egen del. Gillar inte det jag läser om innehållet.

  Ha en skön helg med familjen!

  SvaraRadera
 5. vi har fått veta att det måste gå 3v mellan 1:a & andra svininfluensan och sedan 2v efter det kan man tidigast ta vanliga influensan. Tror du ska kolla ett varv till, tyvärr ! Mvh G

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.