Ett mindre blodbad.

22:03

Abbe hade jätteroligt med en av sköterskorna. De stod på var sin sida av akvariet och pussades på rutan. Jag passade på att ta en kopp te och en macka. Mysigt.

Plötsligt utan förvarning började Abbe blöda näsblod. Och då snackar jag bannemig näsblod big time. På bara någon minut var det blod överallt. På golvet, servetter, kompresser, mig och sköterskorna som kommit för att hjälpa till. Skitskumt.

En andra våg kom i sängen då han tog på sig pyjamaströjan och den lilla tussen kompress han motvilligt fått instoppad i näsan ramlade ut. Samma våldsamma flöde igen och jourläkaren tillkallades den här gången. Jag satt på knä i sängen med Abbes huvud i knät och handen på hans näsa och de nerblodade papperen. Efter ett bra tag stannade blödningen.
Vid det laget sov både mina ben och Abbe.

3 kommentarer

 1. Hoppas Abbe fortsatte sova gott och att det inte var någon fara.

  SvaraRadera
 2. resan från göteborg till malmö gick ovanligt fort häromdagen när jag hittade till bloggen om abbe. det var tre timmar av lite skratt och lite tårar och många tankar och ännu en insikt kring att man aldrig vet vilka vägar livet ska ta.
  heja heja från din gamla lindexkompis
  sussie

  SvaraRadera
 3. Det ordnade sig, Elizabeth.

  Hej Sussie. Vad roligt att se dig här. Tack för hejarop och hoppas du kommer tillbaks.

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.