Sjuksköterskor – en liten genusspaning.

13:30

Sjuksköterska. Syster. Det hörs ju på namnet att det är en kvinna. Men det utbildas ju en del killar också på vårdlinjen. Vart tar de vägen? Ambulanssjukvården får nog en del, men resten? Efter våra hundratals kontakter med sjukvården har jag bara stött på manliga sköterskor på ett enda ställe. Intensivvårdsavdelningen.

Kan det vara blandningen av mycket teknik och en del ”action”?

Andra bloggar om: , , , ,

5 kommentarer

 1. Jag tror nog att du har rätt. Killarna i min klass som läste till sjuksköterska hamnade alla utom 2 på IVA, akuten eller ambulansen. De andra två hamnade en på kirurgen samt en inom hemtjänsten ute i kommunen (det tycker jag är stort!!!!). Hoppas Abbe mår bra. Läser allt ni skriver!!!!

  SvaraRadera
 2. Hej Helene. Vet du vad? När vi kom ner på 323:an visade det sig att det börjat en del killar där nu. Kul. Och kul att du läser.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle kunna använda en teori, men det får vara. Kille söker till Röda Korsets Högskola. Han vill jobba med människor. Han vill ge omvårdnad och han är riktigt bra på det. Men, alla kvinnliga kollegor vet att killar inte kan ge omvårdnad och påpekar detta för honom under de tre utbildningsåren. De manliga läkarna tror att han förmodligen är homosexuell. Till slut ger han upp och söker sig till en avdelning med jämnare könsfördelning och blir tacksamt emottagen. Alla säger; vad var det vi sa?

  SvaraRadera
 4. Jag både kommer från och är ingift i en sjukvårdsfamilj med massor av syrror och läkare och uskor och fan vet allt... förrutom några akutvårdare och ambulansförare (varav en gått över från ambulans till taxi där det inte är lika bråttom, och en blivit säljare av sjukvårdsmateriel) jobbar de flesta männen inom psykvården. Så antingen är det ett poppis ställe för manliga syrror, eller så är det bara männen i min släkt som dras till dårar... ;)

  SvaraRadera
 5. Ambulansen, akuten, kardiologen, psykiatrin - där hittar man dem ;)

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.