Vilja kan försätta berg.

21:15

Herregud vad han flåsar och hostar så fort han gör något, stackarn. Han är till och med andfådd när han ligger still i sängen och jag ska natta honom. Han har blivit sämre och sämre på sista tiden och det märks att det är dags för operation nu.

Eller förresten, sämre är kanske fel ordval. Jag tror egentligen inte att Abbe mår så dåligt. Han känner sig nog inte sjuk, om du förstår vad jag menar. Men han orkar inte riktigt. Han får kämpa för att få den lilla mängd syremättat blod som når ut i hans kropp att räcka till för en tvåårings aktivitetsnivå. Lite som att hoppa, klättra, springa och stoja på 4000 m höjd hela tiden, om du nu skulle veta hur det känns.

Men Abbe verkar inte ha fattat det själv. Han tycks inte bry sig om att han inte orkar härja lika mycket som han själv vill. Han är som en Duracell-kanin, energisk, intensiv, envis och rastlös som få. Under en eftermiddag hinner han bygga med Lego, Brio-järnvägen och kulbanan (skitrolig leksak från Universeum), leka med alla sina bilar, bygga koja med alla husets kuddar och täcken. Han hinner dega med Play-Doh, leka pirat, sjunga och hoppa omkring och han hinner med att klättra upp och ner för alla stolar och bord ett dussintal gånger.

Och dessutom hinner han hosta, flåsa och lägga sig på golvet och vila emellan varven.
Jag däremot, hinner knappt fatta vad som händer.

Andra bloggar om: , , , , , ,

9 kommentarer

 1. Din son är jättesöt på bilderna. Jag hoppas att allt går bra!

  SvaraRadera
 2. Det skulle hon säkert kunna vara, så söt eran son er:)

  SvaraRadera
 3. Tänkte bara berätta att jag har läst här och att jag får be att lyckönska inför operationen. Låter ju som ett trevligt löfte: rosiga kinder den 23 oktober! Tredje operationen läser jag mig till. Är det tänkt att vara den sista eller kantas livet med kromosomavvikelsen jag inte minns av hjärtoperationer?

  Schyssta reflektioner och trevligt språk här.

  SvaraRadera
 4. Hej! Nu har jag läst igenom det mesta här i bloggen och jag har gråtit floder. Jag är nämligen hjärtebarnsmamma och känner igen mig i allt du skriver. Alla termer, alla turer hit och dit, all underbar personal..kort sagt allt. Till och med förlossningarna. Vi har två barn och jag hade precis som din fru en jobbig första förlossning som slutade med akutsnitt. Andra gången fick vi ett planerat snitt. Det var då Marcus föddes. Hjärtfelet upptäcktes på barnIVA.

  Vill du läsa mer finns Marcus egen sida där jag dokumenterat operationerna.
  Stort lycka till nästa vecka!
  Kram
  Monika

  SvaraRadera
 5. www.monkan.net/marcus

  Glömde skriva adressen....

  SvaraRadera
 6. Fina Abbe, vad skönt det kommer bli för honom sedan när operationen är avklarad. Och gissa om du kommer ha svårt i att hinna med allt bus HAN hinner med Då, efteråt, när hjärtat är helt :)!?
  Du har en viktig blogg, så jag länkar till dig från min (mindre viktiga) och hoppas att dte är ok?
  Kramar till dig, din familj och framförallt till din starka Abbe :)

  SvaraRadera
 7. Fingers crossed för att operationen går bra och att Abbe då kommer orka ännu mera!

  SvaraRadera
 8. Tack Emelie, det hoppas jag med.

  Hej Caroline. Nej det blir inte den sista operationen för Abbe. Han växer men det gör inte reservdelarna. Men nu hoppas vi att det dröjer länge till nästa.

  Hej Monika. Jag har läst om Marcus, Fin sida. Är det okej om jag länkar?

  Hej på landet: En viktig blogg, det var fint sagt. Det är en ära om du länkar.

  Tack Imosa!

  SvaraRadera
 9. Abbe är supergo... men vad jag känner igen mig i din blogg, precis allting...

  I tankarna är jag med er o önskar er lycka till...

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.