Nystädad.

22:58

Nu är alla slangar och sladdar borta. I alla fall de som fjättrat honom vid sängen. CVK:n rök i morse vid elva. Kissekatetern likaså. Och alla EKG-elektroder. Dessutom är det stora plåstret på bröstkorgen borta.

Sjukhusslang för ovanstående händelse för tankarna till någon film av Quentin Tarantino. "Har du städat Abbe", hörde jag en sköterska säga till en annan. "Det e la bäst vi städar honom innan han ska ner till röntgen". Underbart.

Kvar på Abbe just nu:
En PVK (perifer venkatater, eller en nål som man också brukar säga) i vänster hand och en i vänster fot. De används för att ta prover, ge mediciner och dropp. Får han inte i sig tillräckligt med vätska genom maten under dagen fyller man på med dropp på natten.
Han har fyra (eller om det är sex) pacemakertrådar kvar som kommer ut genom huden på Abbes bröstkorg. Obehaglig tanke tycker jag, att de faktiskt sitter fast i hjärtat på honom. Man sätter alltid in dem för säkerhets skull ifall hjärtat skulle börja hoppa över slag, slå dubbelt eller något annat konstigt. De får sitta kvar till det är dags för hemgång i princip.

Det är bara då och då som han behöver kopplas upp mot pox eller blodtrycksmaskin, i övrigt är han numera sladdlös.

2 kommentarer

  1. hej abbes pappa.
    ville bara säga att jag kom att tänka på abbe när jag var på winnerbäcks perimärkonsert i lisebergshallen ikväll. det var under låten elegi. den är så fin. vet inte riktigt varför abbe dök upp i mina tankar. känns skumt att man kan bli så berörd av er historia bara genom det du berättar (inte så lite iofs men ändå...).
    gott att höra att abbe mår bättre. ta hand om er!

    SvaraRadera
  2. Hej Sara. Oj. Jag måste genast leta upp Elegi och lyssna. Det blir kul att berätta för Abbe när han blir större, att han tog plats hos dig mitt under en konsert. Stort.

    SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.