Sjuksköterskor – en liten genusspaning 2.

21:49

Det är ju lustigt. Efter inlägget om att jag aldrig träffat några manliga sköterskor någon annanstans än på IVA, har jag stött på fyra stycken här på 323:an. Två sjuksköterskor och två barnskötare. Fortfarande bara fyra killar på alla hundratals möten med sjukvården, men ändå. Det är väldigt kul att se.

Tillfällighet, eller trendbrott?

3 kommentarer

 1. Hej!

  Ville bara tacka för att du hade länken till Elviras sida. Trillade in på den ikväll och blev så glad över en sån fin tjej som har så fina föräldrar som jobbar hårt med att informera om DS och mot fördomar.

  Söt och Snygg hade en länk med foton som jag kan varmt rekommendera att gå in på: http://www.giftsds.segullah.org/photo_montage.htm
  och titta på alla fina barn med familjer!

  Är själv mamma till en liten kille med NS (Noonans syndrom) och hade före han föddes som många andra fördomar om kromosomavvikelser.

  Vi måste hjälpas åt att få människor att förstå att det är BARN det handlar om och inte några konstiga avvikande typer. Vi älskar ju våra barn oavsett om deras kromosomer kommer i den ordning som dom flesta har.

  NS-mamma

  SvaraRadera
 2. Tjenare brorsan...
  Du vet väl att det är en manlig sjuksköterska på tillväxt i familjen. Abbes äldsta kusin går andra året på sjuksköterskeprogrammet. Men av 90 elever var det bara två killar.

  SvaraRadera
 3. Hej NS-mamman. Du har så rätt.

  Tjena syrran. Klart jag vet att Abbes storkusin plugar till sköterska. Heja honom!!

  SvaraRadera

Vill du kommentera men har ingen egen blogg? Inga problem. Välj "Namn/webbadress" under "Kommentera som:" och skriv bara i ditt namn. Eller välj "Anonymt" om du hellre vill det.